Endoskopik Kulak Zarı Tamiri Nasıl Yapılır?

Kulak zarında delikler, yırtılmalar ve çeşitli deformasyonlar başta olmak üzere birçok problem meydana gelebiliyor. Bu gibi sorunlar endoskopik kulak zarı tamiri ile hemen hallediliyor.

Önceden kulak ameliyatları kesi açılarak yapılıyordu. Ancak bu yeni yöntem ile artık buna gerek kalmadı. Endoskopik sistemlerin gelişmesi kulak ameliyatlarında da kolaylık sağladı.

Bu yöntem ile amaç kesi açılmadan kulak zarında oluşan problemleri gidermek. Ameliyatta ucu küçük bir tüp şeklinde olan bir endoskop cihazı kullanılıyor. Bu cihaz ile kulak deliğinden kulağın içine girilir. Yüksek çözünürlüklü kameralar ile pratik bir şekilde işlem gerçekleştirilir.

Dış kulak üzerinden ilerleyen prosedürde hastaya gerekli anestezi uygulaması yapılarak işleme başlanır. Kulak zarına ulaşıldıktan sonra orada bulunan problem yama ya da doku yenilemesi ile giderilir. Sonrasında bu kısa süreç biter. Risklerin minimum düzeyde olduğu bu ameliyatta hasta 24 saat içinde günlük yaşamına döner. Endoskopik kulak zarı tamiri etkileri sonradan ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı hasta bir süre daha takip edilmektedir.

Endoskopik Kulak Zarı Tamiri Hangi Durumlarda Yapılır?

Kulak zarında çok sayıda problem meydana gelir. Bu problemler tedavi edilemediği takdirde ameliyat bir gereklilik halini alır. Farklı ameliyat süreçleri problemleri çözer. Bunların arasında en sık kullanılan endoskopik kulak zarı tamiri yani Miringoplasti uygulamasıdır.

Kulakta orta kulak iltihabı gibi bazı enfeksiyonlar meydana gelir. Bu oluşan iltihabın temizlenmesi gerekir. Temizlenmemesi durumunda kulak zarında yırtılma ve deliklere yol açar. Bunlar da akıntı, çınlama ve işitme kaybı gibi problemleri beraberinde getirir. Bu problemlerin giderilmesi için de kulak zarının ameliyat edilmesi şarttır.

Kulak zarı sorunları endoskopik yöntemlerle halledilir. Buna ek olarak kulakta oluşan bazı başka problemlerde de bu yöntem kullanılır. Kulak içinde bulunan kemiklerin kireçlenmesi ya da kopmasında, kulak kanalı çevresinde oluşan tümörlerin tedavisinde en iyisi endoskopik yöntemdir. Bunlara ek olarak kulağa tüp takılması gerektiğinde de bu işlem ilk tercihtir. Çok kolay ve pratik bir şekilde bu sorunlar da hallolur.

Endoskopik Kulak Zarı Tamirinin Avantajlı Yönleri

Bu operasyon birçok yönden avantaj sağlıyor. Endoskopik kulak zarı tamiri ile sağlanan en büyük avantaj kulakta kesi açılmamasıdır.

Operasyon için yüksek çözünürlüklü kameralar kullanıldığı için cerrah hasarlı dokuyu çok hızlı teşhis eder. Böylece cerraha daha kolay bir şekilde çalışma imkânı doğar. Kullanılan cihaz çok küçük olduğu için kulaktan çok kolay girer. Ne operasyon anında ne de kulak içine girerken herhangi bir dokuya zarar vermez. Diğer operasyonlara göre çok daha az ağrıya sebep olur.

Oldukça kısa süren bir operasyondur. Bundan dolayı da hasta çok daha az anesteziye maruz kalır. Ameliyat sırasında kesi atılmadığı için az doku çıkar. Bu durum hastanın daha çabuk iyileşmesini sağlar. Endoskopik kulak zarı tamiri bunlar gibi birçok açıdan avantajlıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir