Burun Ameliyatı Planlaması Nasıl Yapılır?

Başarılı bir ameliyat için burun ameliyatı planlaması yapmak önemlidir. Bu çerçevede hasta ile doktor arasında gerçekleşen sağlıklı iletişim bu konuda önemli kolaylık sağlar. Dolayısıyla ameliyat öncesinde burunla ilgili her türlü muayene yapılarak, ameliyat sonrasında en iyi sonuç almak hedeflenir.

Burun ameliyatı öncesinde yapılan planlama daha çok ameliyatı yapacak doktor tarafından belirlenir. Hastanın durumuna göre yapılan planlama ile mevcut problemlerin yanında burunla ilgili diğer problemler üzerinde de çalışılabilir. Hem estetik açıdan, hem de solunum sıkıntısı sebebiyle yapılan ameliyatlar açısından planlama yapmak ve sonrasında operasyona başlamak önem arz eder.

Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun ameliyatı günümüzde farklı sebeplerden ötürü yapılabilmektedir. Ancak en çok yapılan burun ameliyatı çeşidi estetik kaygılar sebebiyle yapılandır. Bu yüzden öncesinde burun ameliyatı planlaması yapılarak en iyi sonucu almak hedeflenir. Bu çerçevede ilk aşama olarak estetik operasyonla ilgili varsa riskler hastaya aktarılır. Daha sonra ise hastanın operasyon için yeterli sağlığa sahip olduğunu gösteren bir dizi tahlil ve muayene süreci başlar. Bütün bunlar temiz çıktığı taktirde burun ameliyatına başlanır.

Ameliyat öncesinde burun bölgesinde yapılan muayenelerle ameliyatın ne şekilde ilerleyeceği konusunda karar verilir. Her kişiye özel olarak planlanan ameliyat hastanın durumuna göre genel veya lokal anestezi verilerek yapılır.

Burun Ameliyatı Öncesi

Burun ameliyatı planlaması yapılırken hastanın sağlık durumunu gözden geçirmek önemlidir. Bu çerçevede;

  • Hastanın diğer sağlık problemleri için kullandığı ilaçlar,
  • Burun ameliyatı öncesinde nezle ve grip gibi enfeksiyonlar,
  • Ameliyat öncesinde aşırı yorgunluk ve alkol tüketimi,
  • Yine ameliyat öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar ile bitki çaylarının kullanımı,
  • Burun ameliyatı öncesinde doğum kontrol haplarının kullanılması,
  • Sigara kullanımı ile ameliyat öncesi beslenme konularına dikkat etmek gerekiyor. Bu faktörlerin her biri ameliyatın sonucunu doğrudan etkileyen etmenler olarak biliniyor.

Burun Simülasyon Uygulaması Nedir?

Burun ameliyatı planlaması yapılırken etkili bir şekilde kullanılan araçların başında burun simülasyonları geliyor. Ameliyat sonrasında nasıl bir burna sahip olunacağı konusunda bilgi veren simülasyonlar 3D cihazlar ile kullanılabiliyor. Bu çerçevede hem hasta hem de operasyonu yapacak doktor için son derece önemli bir nokta olan güven duygusu bu sayede pekişmiş oluyor. Burun simülasyonu sayesinde hastayı operasyon için ikna etmek daha kolay olurken operasyon sırasında burunda yapılacak işlemler de ayrıntılı bir şekilde hastaya gösteriliyor. Dolayısıyla operasyonun başından sonuna planlanmasında burun simülasyonu etkili oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir